HTML

"Az élet egy nagy kaland"

Minden, ami történik velem és körülöttem, ahogy éppen eszembe jut, vagy kikívánkozik belőlem. Én már talán részben "megnyugodtam", bölcsebb lettem, megpróbálom úgy tekinteni, hogy az élet egy nagy kaland, hol szép, hol keserves kaland...

Friss topikok

  • Alapito: @\"egyetlenegy\": mert mindegy hogy hol vagyunk :) (2009.04.17. 18:33) Valami más...
  • Alapito: @\"egyetlenegy\": Többet tudsz nyújtani mint gondolnád! :) Kellemes Húsvétot Nektek!!! (2009.04.12. 14:19) Nem vagyok ám pesszimista...
  • Alapito: @\"egyetlenegy\": nem igazodtam ki mindenen még de majd alakul..akkor is jobb itt..nem tudom miért.. (2009.04.10. 09:51) Egy újabb "áthozat"
  • Alapito: csók..látom megérkeztél..:) (2009.04.09. 03:56) Közbeszéd...
  • \"egyetlenegy\": @ildsisy: Metaláltam, hol kell válaszolni. Köszi a hozzászólást, majd olvasgatok Nálad többet is. (2009.04.08. 21:17) "Előszó"

Linkblog

Nem vagyok ám pesszimista...

2009.04.10. 09:38 \"egyetlenegy\"

Elgondolkoztam azon, hogy eddig csak unalmas, hivatalos, stílusukban felháborodott, füstölgős bejegyzéseket írtam ide. Nem túl jó bemutatkozás. Igazán csak "bosszúságból" tettem, mert a komoly témákhoz a másik helyen alig szóltak hozzá.

Mindig is van bennem egy kisördög. Ha nem tudok pörgősebb, üzenetváltásoktól élénkebb közeget összehozni magam körül, próbálok provokálni. Itt még új vagyok, így hát nem igazi provokációval csak valami finomabb, kedvesebb dologgal próbálkozom.

Ünnep következik, a húsvéti három nap bizonyára mindenkinek az életébe hoz egy kis lazítást, vidámságot és ez nagyon kell mindnyájunknak. Puszta szórakozásból tallózgattam a régebbi írásaim között. Találtam valamit, amit szinte napra pontosan egy éve írtam. A hétköznapjaink akkor sem voltak rózsásabbak mégis ez az írás született reagálásként egy akkori rövid újságcikkre. Azért teszem ide, mert ebből talán látszik, hogy ugyan sok mindent nem tudok már megállni szó nélkül, morgolódás, érthetetlenségem kifejezése nélkül, de ettől még nem egy besavanyodott ember vagyok. Bármi történik is körülöttem nagyon szeretem az életet és megpróbálok a magam módján küzdeni.

 

A boldogtalanságról...

2008. Ápr. 21, hétfő 08:46
 

Most olvastam, hogy a magyarok boldogtalanok. Egy nemzetközi közvélemény kutató társaság végzett vizsgálatot a témában nagy számú megkérdezett válaszát figyelembe véve. A boldogtalanságot mutató listán előkelő helyen állunk Európa országait tekintve. Mögöttünk vannak a bolgárok és az oroszok, azaz átlagosan ők még boldogtalanabbak.

Hát?… én már csóválom is a fejem. Miért? Kétségeim vannak, hogy vajon az emberek nagy többsége mivel méri a boldogságot és mitől boldogtalan.

Az én elképzeléseim szerint fogalomzavar van a boldogság körül. A boldogság egy érzés, érzelmek gyűjteménye.

Az olyan embereket nagyon sajnálom, akik azért boldogtalanok, mert nem elég vagyonosak, nem tudnak maguknak luxuscikkeket, divatos márkájúnak számító ruházatot, autót, túlzott méretű, hivalkodó lakást vagy házat és egyéb státuszszimbólumokat biztosítani. Boldogtalanok, mert munkahelyükön nem hajbókol számtalan alázatos beosztott, nem a tengeren túlra járnak üdülni, nincs hétvégi házuk valami divatos, felkapott helyen és nem vacsorázhatnak, szórakozhatnak minden este valami előkelő helyen. Sorolhatnám még…DE…Szerintem ez nem feltétlenül a boldogtalanság kategóriája. Ők - én inkább talán úgy fogalmaznék - elégedetlenek az életükkel. Ettől az elégedetlenségtől még nem feltétlenül kell boldogtalannak lenni, inkább sarkall a vágyott dolgok megszerzésére.

A boldogság vagy boldogtalanság bennünk rejlik, belül. A szívünkben, a lelkünkben lakik és valami független dolog. Független a dolgok meglététől vagy meg nem lététől.

Én is nagyon szeretnék egy jó munkahelyen dolgozni, szeretném rendesen fizetni a kötelezettségeimet, szeretnék időnként ínyencebb, gazdagabb ételeket tenni az asztalra a szeretteim elé, szeretném ha a fiamat nem a kínai piacról kéne öltöztetni, sőt én magam is nagyon szeretek öltözni, szeretnék kultúrára, szórakozásra költeni, szeretnék utazni, nyaralni, minden vágyam Párizsba és Görögországba eljutni…stb. Mégsem vagyok boldogtalan!

Boldog ember vagyok, mert bármilyen csekélyek is, tudok a meglévőknek örülni!

Örülök, hogy szerető, figyelmes párom van és két szép, okos gyermekem. Örülök, hogy nehezen bár, de álmaim otthonában, azaz kertes házban élek, örülök, hogy egészséges vagyok. Örülök, hogy a kevésből is és rengeteg vívódás árán de mindig meg tudjuk teremteni a továbblépés lehetőségét. Örülök minden napsütéses napnak, minden kinyíló virágnak, minden felém irányuló jó szónak és mosolynak. Örülök az életnek, mert az élet szép és élni jó!

Nem foglalkozom folyamatosan azzal a gondolattal, hogy mi nincs, nem bántom örökké önmagamat azzal, hogy mi mindenem lehetne, ha jobb helyzetben lennék, legfeljebb álmodozom. Azért ami nincs, amit nem tudok megvalósítani, elérni lehetek peches, lehetek ügyetlen, lehetek bosszús, haragos!! De…boldogtalan?

Hát nem, nem vagyok boldogtalan! Nem tartozom “a magyarok boldogtalanok” kategóriába!

Bizakodom és merek kevésből is boldog lenni!

                                                                      - o -

Ezzel az egy éves írással szeretnék a húsvét alkalmából mindenkinek boldog ünnepeket kívánni, sok sok vidámságot, nevetést a családdal, a barátokkal és jó pihenést!!!

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorno.blog.hu/api/trackback/id/tr191057234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alapito · http://alapito.blog.hu/ 2009.04.10. 09:50:23

Bár én "ismerlek2 azért elmondom a nagyközönség is tudja, valóban nem vagy pesszimista..én sokat köszönhetek Neked ! csók

\"egyetlenegy\" 2009.04.10. 09:56:32

@Alapito:

Aranyos vagy! Azért túl sokat nem tudtam így virtuálisan nyújtani, csak néhány jó szót.
puszi, innen is.

ildsisy 2009.04.10. 11:12:48

Neked is Boldog kellemes húsvéti ünnepet kívánok!!! :)

Alapito · http://alapito.blog.hu/ 2009.04.12. 14:19:45

@\"egyetlenegy\": Többet tudsz nyújtani mint gondolnád! :)
Kellemes Húsvétot Nektek!!!
süti beállítások módosítása