HTML

"Az élet egy nagy kaland"

Minden, ami történik velem és körülöttem, ahogy éppen eszembe jut, vagy kikívánkozik belőlem. Én már talán részben "megnyugodtam", bölcsebb lettem, megpróbálom úgy tekinteni, hogy az élet egy nagy kaland, hol szép, hol keserves kaland...

Friss topikok

  • Alapito: @\"egyetlenegy\": mert mindegy hogy hol vagyunk :) (2009.04.17. 18:33) Valami más...
  • Alapito: @\"egyetlenegy\": Többet tudsz nyújtani mint gondolnád! :) Kellemes Húsvétot Nektek!!! (2009.04.12. 14:19) Nem vagyok ám pesszimista...
  • Alapito: @\"egyetlenegy\": nem igazodtam ki mindenen még de majd alakul..akkor is jobb itt..nem tudom miért.. (2009.04.10. 09:51) Egy újabb "áthozat"
  • Alapito: csók..látom megérkeztél..:) (2009.04.09. 03:56) Közbeszéd...
  • \"egyetlenegy\": @ildsisy: Metaláltam, hol kell válaszolni. Köszi a hozzászólást, majd olvasgatok Nálad többet is. (2009.04.08. 21:17) "Előszó"

Linkblog

Új információ cseppek...

2009.04.09. 16:37 \"egyetlenegy\"

Most jöttem az önkormányzatból végigjártam az én kis magán kanosszajárásom újabb állomását.

Odadtam jegyző asszonynak a MK igazolását, hogy az ott mondottak alaján erre, majd kapok TB támogatást. Most következtek újabb apró cseppek az információ áradatból.

Ahhoz, hogy valaki TB támogatást kapjon a következő feltételeknek kell megfelelni: az egy főre eső jövedelemnek nem szabad meghaladnia a minimálnyugdíj 120%-át. Ezt tudtam, az előző látogatásom után első döbbenetemet legyőzve azonnal telefonon megkérdeztem. Az információ viszont nem volt teljes értékű. A jogosultsághoz még az is hozzátartozik, hogy személy szerint milyen értékű vagyonnal, vagyontárggyal vagy vagyoni joggal rendelkezel.

A vagyon kérdése támogatásonként változik. A szociális segélynél a lakás, amiben életvitelszerűen élsz még nem vagyon és a család gépkocsija sem vagyon.

A TB támogatásnál a gépkocsi vagyon. Világos, mert így hiába felelünk meg a jogosultsági összeghatárnak, az autó miatt nincs támogatás. Tehát megvonták a segélyemet (utálom ezt a szót) és a kevesebből, azaz személy szerint a semmiből magam fizessem a TB-t, ha akarok olyan áron orvosságokat venni, mint eddig.

Az autó értéke ráadásul úgy számít, hogy családi vagyonként, mindig annál a személynél számít, egy összegben, aki kéri a támogatást. (az érték nem oszlik ketté, mert ugye ketten vagyunk, sőt ott van még a gyerek. az már három)

Nem tudom érthető voltam-e? Csak azt szeretném, hogy más ember ennek ismeretében járjon kanosszát.

Hogy mennyi lesz majd az összeg, amit majd fizetek, mint TB-t magam után?

Azt állítólag majd a korábbi fizetésem alapján fogják számolni. No ez megint nem az igazság hangja. De várok a következő lépésre.

Jegyző asszony még megígérte, hogy megkérdezi egy kolléganőjét, hogy mivel a férjem alkalmazott, nem jár-e nekem utána TB.

Ez jövő hét szerdáig derül ki. Hurrá. Égek a kíváncsiságtól.

Szólj hozzá! · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorno.blog.hu/api/trackback/id/tr951056128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: benefits of yoga for students 2018.12.03. 15:24:33

Bluetooth driver mbt-503-03 free download - cartodutco

Trackback: benefits of yoga for students 2018.12.03. 15:24:25

Nascar driver killed video liveleak - orchaexaja

Trackback: benefits of yoga for students 2018.12.03. 15:24:03

Crack for cs go download - blogmitmana

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása